Prezentare

Spitalul Judetean de Urgenta Giurgiu este cea mai importanta unitate sanitara a judetului Giurgiu asigurand asistenta medicala de specialitate la peste 280.000 de locuitori.
Spitalul se afla amplasat in sos. Bucuresti nr. 82 la intersectia cu b-dul Mihai Viteazul cu o pozitie semicentrala in municipiul Giurgiu ,situat la 60 km de Bucuresti si la 20km de orasul bulgar Russe pe cursul inferior al Dunarii.
Este singura unitate sanitara din judet care poate asigura managementul medical pluridisciplinar ,al cazurilor de mare complexitate

Spitalul Judetean de Urgenta Giurgiu

Spitalul Judetean de Urgenta Giurgiu

Spitalul ofera servicii medicale in sectii clinice :pediatrie, nou-nascuti, interne, cardiologie, boli de nutritie, chirurgie, urologie, neurologie, ortopedie, obstetrica –ginecologie, anestezie –terapie intensiva,oftalmologie, otorinolaringologie, boli infectioase, psihiatrie,precum si in ambulatoriile de specialitate :pneumoftiziologie, oncologie, si ambulatorii corespondente sectiilor .

Din punct de vedere patrimonial Spitalul Judetean de Urgenta Giurgiu are calitatea de administrator al bunurilor aflate in proprietatea C.J.Giurgiu ca reprezentant al statului-( in conformitate cu Hot.529 din 2 iunie 2010 pentru aprobarea mentinerii managementului asistentei medicale la autoritatile administratiei publice locale.)
Principala sursa de finantare este C.A.S Giurgiu pe baza contractului cadru in sistem D.R.G si plata serviciilor medicale.
    Exista si alte surse de finantare reprezentate de :
  • sume alocate de C.J.G
  • venituri din servicii la cerere
  • donatii si sponsorizari
Spitalul ofera servicii medicale in sectii clinice :pediatrie, nou-nascuti, interne, cardiologie, boli de nutritie, chirurgie, urologie, neurologie, ortopedie, obstetrica –ginecologie, anestezie –terapie intensiva,oftalmologie, otorinolaringologie, boli infectioase, psihiatrie,precum si in ambulatoriile de specialitate :pneumoftiziologie, oncologie, si ambulatorii corespondente sectiilor .
De asemenea spitalul ofera servicii paraclinice de radiologie si imagistica , anatomie patologica , laborator de analize medicale.
In ultimii ani au fost realizate investitii cu fonduri de la Ministerul Sanatatii :amenajarea UPU , reparatii capitale ale blocului alimentar si ale  spalatoriei , reabilitare termica   a spitalului nou, statie noua de sterilizare .
Cu fonduri  ale Consiliului Judetean  au fost efectuate  o serie de lucrari  importante unele fiind incheiate , altele in curs de finalizare :
-igienizarea spitalului nou ;
-reabilitarea termica  a spitalului nou si continuarea lucrarilor de modernizare a spitalului vechi ,
-reabilitarea  si reamenajarea unor saloane din sectia pediatrie ;
-reabilitarea , reamenajarea  si darea in folosinta a unor cabinete din Ambulatoriul integrat  al spitalului: Oncologie, Medicina sportiva, Planing familial, Dermato-venerologie, Endocrinologie, Ortopedie–Traumatologie, Pediatrie.
-reabilitatea completa a patru sali de operatie : 3 Chirurgie generala,1 Ortopedie-Traumatologie si dotarea cu mese de operatie noi si aparat de radiologie cu brat mobil;
-reamenajarea completa a laboratorului de Radiologie- Imagistica care a fost dotat cu aparatura de inalta performanta CT si RMN;
-reamenajarea si igienizarea Farmaciei
- realizarea unei noi locatii pentru laboratorul de Anatomie patologica
-realizarea unei locatii pentru Cabinetul de stomatologie apartinand UPU;
-realizarea unui nou circuit al oxigenului si fluidelor medicinale de la statia de oxigen in intreg spitalul ;
-reabilitarea partiala a instalatiei sanitare,a retelei de apa rece si calda din spitalul nou
-reabilitarea totala a unui lift principal
-reabilitarea completa a unei parti din spitalul vechi
-reabilitarea completa a unei cladiri din spitalul vechi unde functioneaza  sectia de Boli Infectioase , Compartimentul HIV-SIDA si Clinica de zi ;
Image
S-au realizat in mare parte reabilitari pentru pavilioanele A si B ale sectiei de Psihiatrie –Vadu-Lat : reamenajari interioare ,igienizari ,reabilitarea confortului termic ,reabilitarea centralei termice.Sectia O.G.se afla intr-un amplu proiect de reabilitare finantat de Banca Mondiala.Alaturi de spital au fost si o serie de sponsori ca Rotary Club Danubius Giurgiu ,prin grija caruia s-au realizat : rebilitarea cladirii Centrului de Diabet, un salon de terapie intensiva in sectia Pediatrie, si salon cu confort sporit in sectia ATI .
Image
© 2024 Spitalul Judetean de Urgenta Giurgiu. All Rights Reserved. Designed By NetDesign.